Reklama

wtorek, 8 lutego 2011

Szaszłyki z kurczaka


Szaszłyki z kurczaka 
 


4 filety z kurczaka
4 łyżki cukru
4 łyżki octu winnego
12 łyżek ostrego ketchupu
4 łyżki sosu sojowego
sól, pieprz

Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w paski. Cukier zagotować z octem winnym i sosem sojowym. Gdy przestygnie połączyć z ketchupem , sola oraz pieprzem. Tą marynatę przełożyć do pojemnika i włożyć do niej pokrojone filety tak by były polane ta marynatą. Wstawić na 2 godziny do lodówki i co jakiś czas przekładać je i polewać marynatą. Następnie filety nadziewać na patyczki do szaszłyków i piec w piekarniku około 20-25 minut w 180 stopniach. Można je również piec na grillu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz