Reklama

sobota, 5 lutego 2011

Sałatka meksykańska


Sałatka meksykańska


-2 piersi z kurczaka
-50 dag pieczarek
-5-6 ogórków konserwowych
-1 puszka kukurydzy
-pół główki kapusty pekińskiej
-przyprawa meksykańska
-sól
-keczup pikantny
-majonez

Przygotowanie:
Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, obtoczyć w przyprawie meksykańskiej i usmażyć. Pieczarki pokroić w kosteczkę i podsmażyć bez żadnych przypraw. Ostudzonego kurczaka ułożyć w przeźroczystej salaterce. Polać pikantnym keczupem. Na kurczaka położyć ostudzone pieczarki. Posmarować majonezem. Na pieczarki położyć pokrojone w kosteczkę ogórki konserwowe. Polać pikantnym keczupem. Na ogórki położyć kukurydzę, posmarować majonezem. Posiekać kapustę pekińską w paseczki, lekko osolić, wymieszać i położyć na kukurydzy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz