Reklama

środa, 21 grudnia 2011

Serowiec z czekoladą

Serowiec z czekoladą


60 dag sera trzykrotnie mielonego
600 ml śmietanki 30 %
¾ szklanki cukru
cukier waniliowy
4 łyżki żelatyny
3 paczki herbatników
20 dag rodzynek

Twarożek zmiksować ze śmietaną, cukrem, cukrem waniliowym. Żelatynę rozpuścić w około ¾ szklanki wody, rodzynki sparzyć. Do twarożku dodać żelatynę i osączone rodzynki, wymieszać. Dużą keksówkę wyłożyć folią spożywczą. Na dno ułożyć warstwę herbatników. Na to wylać połowę masy, znów warstwa herbatników, masa i na wierzch herbatniki. Ochładzać kilka godzin, a najlepiej całą noc. Następnie przełożyć serowca na duży talerz, polać polewą, znów schłodzić.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz