Reklama

poniedziałek, 19 grudnia 2011

Ryba w ziołach

Ryba w ziołach


kilka filetów rybnych
3 jajka
ulubione zioła
mąka
sól, pieprz
sok z cytryny

Filety rybne umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny i odstawić na 15 minut. Na jeden talerz wysypać trochę mąki, a na drugim rozbełtać jajka i dodać do nich suszone zioła (tymianek, bazylię, oregano, zioła prowansalskie i majeranek- kto jakie chce), wszystko to ma mieć dość gęstą konsystencję. Filety rybne przyprawić solą i pieprzem, panierować je najpierw w mące, następnie w jajku z ziołami i znów w mące. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju na małym ogniu po około 10 minut z każdej strony, aż się ładnie zarumienią.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz