Reklama

poniedziałek, 19 grudnia 2011

Kurczak z granatem



6 filetów z kurczaka
Wedeta
Rozmaryn
Estragon
4 kromki chleba tostowego
Duży jogurt naturalny
1 łyżka majonezu
4 ząbki czosnku
4 łyżki ziarenek granatu

Filety pokroić w kostkę, wymieszać z wedetą, rozmarynem i estragonem i usmażyć na oleju. Jogurt wymieszać z majonezem, przeciśniętym czosnkiem, i 2 łyżkami granatu. Chleb tostowy pokroić w kostkę i zarumienić go na suchej patelni.

Na dużym półmisku układamy z jednej strony pokrojone w plasterki pomidory, posypujemy je startym parmezanem, po drugiej stronie listki sałaty. W środek dajemy kurczaka, polewamy go dokładnie sosem i na wierzch posypujemy chleb tostowy oraz 2 łyżki ziarenek granatu.

1 komentarz: