Reklama
środa, 21 grudnia 2011
Prince Polo
Biszkopt:
6 jajek
1,5 szkl. cukru
1,5 szkl. mąki
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa:
1 Litr śmietany kremówki
2 śmietan fixy
2 łyżki cukru pudru
10 dag czekolady mlecznej
3 batony prince polo
1 puszka brzoskwiń
Wierzch: 2 galaretki brzoskwiniowe
Biszkopt: Jajka ubić z cukrem na pulchną masę. Oba rodzaje mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Stopniowo dodawać do jajek i mieszać. Gotową masę wylać na dużą blaszkę do pieczenia i piec około 35 minut w 180 stopniach. Biszkopt ostudzić i nasączyć sokiem z brzoskwiń (można całym lub częścią).
Masa:
Śmietany ubić, dodać cukier puder i śmietan fiksy, następnie dodać startą na tarce czekoladę, pokruszone batony oraz pokrojone w małe kawałki brzosk
winie. Wszystko wymieszać i wyłożyć na biszkopt.
Wierzch: 2 galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody i jak zacznie dobrze tężeć to wylać ją na masę i włożyć do lodówki by całkiem stężała.