Reklama

sobota, 5 lutego 2011

Sernik z bitą śmietaną


Sernik z bitą śmietaną


Ciasto kruche:

1 szklanka mąki ziemniaczanej
0,5 szklanki maki tortowej
0,5 szklanki cukru
2 jajka
0,5 kostki margaryny
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Z podanych składników zagnieść ciasto i wyłożyć nim spód dużej blaszki prostokątnej do pieczenia.

Masa serowa:

10 jajek
1,5 szklanki cukru
1 kg sera białego
2 budynie waniliowe
2 śmietany małe 30 %

Żółtka utrzeć z cukrem, dodać do nich ser, budyń w proszku, ubitą piane z białek i ubitą na sztywno śmietanę, wymieszać na gładka masę, wylać na ciasto kruche i piec przez 60 minut w 180 stopniach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz