Reklama

sobota, 5 lutego 2011

Papryka z ziemniakami i mięsem


Szybkie i smaczne danie na obiad:)


Składniki:
Mięso mielone
Ziemniaki (około 4) lub woreczek ryżu
3 kolorowe papryki
Czosnek
Cebula
Ketchup

Nie podaje dokładnych proporcji, ponieważ można je dostosować do ilości osób

Na patelni podsmażamy zmieloną łopatkę z dużą cebulą pokrojoną w kostkę. Gdy się zarumieni dodajemy 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę oraz kilka surowych ziemniaków obranych i pokrojonych w pół plasterki oraz 2-3 kolorowe papryki pokrojone w kostkę. Zalewamy taką ilością wody by zakryło wszystko i dusimy aż ziemniaki zmiękną a część wody odparuje a na koniec wlewamy pikantny ketchup by danie zagęścić.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz