Reklama

sobota, 5 lutego 2011

Naleśniki place lizać

Naleśniki place lizać

Upiec naleśniki według własnego przepisu.

Farsz:

30 dag sera żółtego startego na dużych oczkach
2 filety z kurczaka drobno pokrojone, obtoczone w przyprawie gyros i podsmażone
kukurydza z puszki
pomidorki koktajlowe

Sos czosnkowy:

Do małego jogurtu naturalnego wycisnąć kilka ząbków czosnku, według uznania, można dodać łyżkę majonezu i wymieszać.

Ostudzony naleśnik położyć na suchą patelnię, na niego wyłożyć część startego sera tak by był na całym naleśniku i dokładnie na bokach, na to rozłożyć trochę kawałków kurczaka, posypać kukurydzą i poukładać pomidorki koktajlowe pokrojone na 2 lub 3 części. Wszystko przykryć drugim naleśnikiem i smażyć na małym ogniu przyciskając łopatką boki naleśników by ser je skleił, dlatego farsz nie powinien być na samych brzegach. Gdy ser sklei naleśniki, delikatnie odwracamy go na drugą stronę i chwile smażymy. Wyjmujemy ostrożnie z patelni na talerz i polewamy sosem czosnkowym.

Zamiast filetów w gyrosie można użyć mięsa z kurczaka lub wędzonego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz