Muffinki z czekoladą
Składniki:
1 i 3/4 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 łyżeczki sody
2 łyżki kakao
3/4 szklanki cukru pudru
1 szklanka mleka
1 jajko
0,5 szklanki oleju
kilka kropli aromatu waniliowego
1,5 tabliczki startej czekolady
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao, cukier puder i 3/4 startej czekolady wymieszać w misce. Osobno wymieszać olej, mleko, jajko, aromat waniliowy. Wlać to do suchych składników i wymieszać drewniana łyżką. Bibułki napełniać do 2/3 wysokości, posypać po wierzchu pozostałą czekoladą. Piec w 200 stopniach przez 20 minut.
1 i 3/4 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 łyżeczki sody
2 łyżki kakao
3/4 szklanki cukru pudru
1 szklanka mleka
1 jajko
0,5 szklanki oleju
kilka kropli aromatu waniliowego
1,5 tabliczki startej czekolady
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao, cukier puder i 3/4 startej czekolady wymieszać w misce. Osobno wymieszać olej, mleko, jajko, aromat waniliowy. Wlać to do suchych składników i wymieszać drewniana łyżką. Bibułki napełniać do 2/3 wysokości, posypać po wierzchu pozostałą czekoladą. Piec w 200 stopniach przez 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz