Reklama

poniedziałek, 19 grudnia 2011

Koreczki

 
Koreczki


Składniki:
- 2 paluchy maślane
-4 ząbki czosnku
-3 łyżki majonezu
-10 dag sera żółtego
-po 4 plasterki sera żółtego i szynki gotowanej
- papryka marynowana, ogórek konserwo , pieczarki marynowane

Przygotowujemy masę serowo -czosnkową:
Ser ścieramy do miseczki na tarce o małych oczkach, dodajemy wyciśnięty czosnek oraz majonez. Mieszamy wszystko razem.
Paluch kroimy na talarki o grubości 3 centymetrów. Smarujemy je masą serowo-czosnkową, ser i szynkę  kroimy na kawałki wielkości talarków z palucha. Rozkładamy na części paluchów ser a na drugiej części szynkę. Wbijamy wykałaczki. Paprykę kroimy też na kawałki wielkości paluchów, ogórki kroimy na plasterki o grubości 1 centymetra. Na część koreczków nabijamy paprykę, na część ogórka i na resztę pieczarki marynowane.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz