Reklama

wtorek, 15 lutego 2011

Ciasto na soku pomarańczowym

Ciasto na soku pomarańczowym 


BISZKOPT:
1/2 szkl. mąki ziemniaczanej
1/2 szkl. mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szkl. cukru
4 jajka
 
Ubić białka z cukrem na sztywna pianę. Dodać do nich żółtka.
Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do ubitych jaj.
Piec 30 min, temp. 160.
Jak biszkopt wystygnie przekroić go na połowę.

2010-01-18 16:19:11
MASA:
1 litr soku pomarańczowego
1 szkl. cukru
3 budynie waniliowe z cukrem
4 jabłka (zetrzeć na grubych oczkach i odcisnąć sok jak jest)
 
Na soku pomarańczowym + szkl. cukru ugotować budynie. Później wrzucić starte jabłka i wymieszać z masą.
Ciepłą masą przełożyć biszkopt.
2010-01-18 16:19:28
Będzie: biszkopt - masa- biszkopt - masa - bita śmietana
 
BITA ŚMIETANA:
1/2 litra śmietany 30%
2 śmietany FIX
3 łyżki cukru pudru
cukier waniliowy
 
Ubitą śmietanę wlać na wystudzona masę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz