Reklama

poniedziałek, 19 grudnia 2011

Ryba po japońsku

1 kg filetów z morszczuka lub pangi, posolić, popieprzyć, panierować w mące, jajku i usmażyć, pokroić na mniejsze kawałki

zalewa
4 duże cebule pokroić na pół talarki i podsmażyć na oleju /ok. pół szklanki/ tak aby cebula tylko zmiękła.
Do cebuli dodać 1 słoik 0,9 papryki konserwowej pokrojonej w cienkie paski , 1 słoiczek małego  przecieru pomidorowego i 1 mały keczup do smaku , 1 szklanka wody ,3 łyżki cukru ,3 łyżki octu ,sol i pieprz do smaku.
jeżeli jest gęste można dolać więcej wody.
To wszystko zagotować, odstawić dodać 6 sztuk ogórków konserwowych pokrojonych w pół talarki.Rybę ułożyć na dużym półmisku i polać sosem z warzywami.


1 komentarz: