Reklama

środa, 21 grudnia 2011

Prince Polo


 Biszkopt:   
6 jajek  
1,5 szkl. cukru  
1,5 szkl. mąki  
2 łyżki mąki ziemniaczanej 
2 łyżeczki proszku do pieczenia    

Masa:    
1 Litr śmietany kremówki 
2 śmietan fixy  
2 łyżki cukru pudru 
10 dag czekolady mlecznej  
3 batony prince polo  
1 puszka brzoskwiń    

Wierzch:   2 galaretki brzoskwiniowe    

Biszkopt:   Jajka ubić z cukrem na pulchną masę. Oba rodzaje mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Stopniowo dodawać do jajek i mieszać. Gotową masę wylać na dużą blaszkę do pieczenia i piec około 35 minut w 180 stopniach. Biszkopt ostudzić i nasączyć sokiem z brzoskwiń (można całym lub częścią).   

 Masa:
 
 Śmietany ubić, dodać cukier puder i śmietan fiksy, następnie dodać startą na tarce czekoladę, pokruszone batony oraz pokrojone w małe kawałki brzosk

winie. Wszystko wymieszać i wyłożyć na biszkopt.    

Wierzch:   2 galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody i jak zacznie dobrze tężeć to wylać ją na masę i włożyć do lodówki by całkiem stężała.