Kruche ciasto:
25 dag mąki
12 dag miękkiego masła
15 dag cukru
1 cukier waniliowy
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Ze wszystkich składników zagnieść ciasto i schłodzić je w lodówce.
Masa serowa:
75 dag mielonego twarogu
100 ml mleka
2 jajka
3 dag masła
1 budyń waniliowy
1 cukier waniliowy
12 dag cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2-3 łyżki dżemu porzeczkowego
Białka ubić z połową cukru, ser wymieszać z mlekiem, żółtkami, miękkim masłem, budyniem, mąka oraz resztą cukru. Dokładnie wymieszać i na koniec dodać ubite białka z cukrem. Masę podzielić na 2 części.
Tortownicę wysmarować masłem i posypać mąką, wyłożyć na dno ciasto kruche i porobić na nim widelcem dziurki. Wylać na nie jedną część masy a do drugiej dać dżem i wymieszać i powoli wylać ta masę na poprzednią.
Piec w 170 stopniach przez około 70 minut. Ostudzone ciasto polać polewa i posypać wiórkami kokosowymi.
25 dag mąki
12 dag miękkiego masła
15 dag cukru
1 cukier waniliowy
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Ze wszystkich składników zagnieść ciasto i schłodzić je w lodówce.
Masa serowa:
75 dag mielonego twarogu
100 ml mleka
2 jajka
3 dag masła
1 budyń waniliowy
1 cukier waniliowy
12 dag cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2-3 łyżki dżemu porzeczkowego
Białka ubić z połową cukru, ser wymieszać z mlekiem, żółtkami, miękkim masłem, budyniem, mąka oraz resztą cukru. Dokładnie wymieszać i na koniec dodać ubite białka z cukrem. Masę podzielić na 2 części.
Tortownicę wysmarować masłem i posypać mąką, wyłożyć na dno ciasto kruche i porobić na nim widelcem dziurki. Wylać na nie jedną część masy a do drugiej dać dżem i wymieszać i powoli wylać ta masę na poprzednią.
Piec w 170 stopniach przez około 70 minut. Ostudzone ciasto polać polewa i posypać wiórkami kokosowymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz